onsdag 2 september 2009

Fastighetsskötarna

Idag hade jag fastighetsskötarna på besök, de skulle kolla lite grejer i lägenheten som jag undrade över. Jag hade förberett en liten lista.

- Fönsterna om det fanns någon spärr, så man ställa upp dom utan att de står och slår hela tiden
- Finns det persienner till fönsterna?
- Badrumsdörren går inte att stänga
- Listen som ligger på golvet vid duschen som ska fungera som någon vattenbroms, är inte tät, det rinner ut vatten hela tiden när man duschar.
- Portkoden, går den att koppla till en telefon så man kan släppa in gäster
- Nyckel till ena skrubben så den går att stänga
- Brandalarmet behöver installeras.
- Nyckel till B porten så man kan gå med soporna när man vill och inte behöver passa någon tid.

Fastighetsskötarna var rolig och hjälpsamma, på sitt sätt. Vilket innebar att det mesta "löser sig" eller det är "bara att slå i dörren lite".

De konstaterade till sin stora förvåning att det inte gick att spärra fönsteret, utan att jag får lägga någonting imellan. När det gäller persienner ska jag ta kontakt med kontoret ansåg dem. När vi kom till badrummet blev svaret att det går om man slår igen dörren. De förklarade också att det inte längre finns delar till vissa saker i huset eftersom det är gammal. Kan man inte köpa ett nytt dörrhandtag så man kan stänga om sig när man går på toa? Listen som är till för att stoppa att vattnet rinner ut, ansåg de bara skulle bli krångligt att täta igen. Då det blir svårare att hålla rent och de sa också att det var jäkligt svårt att få en sådan att ligga helt tätt. Så det tyckte det att de får vara som det är.
De hade aldrig hört talas om att man kunde koppla portkoden till en telefon och det gick inte att göra så, utan de är att antingen ge ut koden eller så springa ner för alla trapporna och öppna. Men de nämnde också att jag skulle passa mig för att ge ut koden till för många, då det kan leda till klagomål ifrån grannar vilket i sin tur leder till problem. När det gäller nyckeln till ena skrubben sa det först att de inte skulle fungerar för de såg att hela låset var bort skruvat och de drog återigen hela historien om att huset är gamalt och det går inte att få tag på delar. Då fick jag förklara att låset låg inne i skrubben. Då sa att det är bara att skruva, men det kan du kanske fixa själv? Jag lite häpet, svarade bara att det inte är några problem och tänkte genast på pappa.
Brandalarmet hjälpte de till att sätta på plats, så jag antar att det ska fungera nu.
Nyckel till B porten, jag fick koden och till andra dörren på baksidan ska en av mina nycklar fungera. Så nu är det bara att testa och skruva som gäller.

Vet inte om det beror på att det inte gillar att arbeta och skruva eller om det var tanken på att behöva mina trappor ytterliggare en gång som tog musten ur dem.

1 kommentar:

  1. Det var ju synd att de inte var lite mer arbetsvilliga!
    mamma

    SvaraRadera