torsdag 23 februari 2012

Förkylningsastma och falsk krupp

Igår natt blev Molly plötsligt sämre. Precis när vi trodde det var på väg åt rätt håll. Hon vaknade i en hostattack och var slemmig, rosslig och fick anstränga sig för att få luft. Jätteotäckt!
Så idag har vi varit hos tant doktor. Självklart var Molly pigg och glad hos doktorn och tyckte det var spännande och tittade med pliriga ögon på doktorn. Så den snälla doktorn konstaterade rätt fort att det inte var något fel på allmäntillståndet och idag hon dessutom varit feberfri på dagen.
Hon lyssnade på Molly och hörde att det sitter något på lungorna och tror att det förmodligen är en blandning av falsk krupp och förkylnings astma. Sp nu har Molly fått luftrörsviddgande medicin som hon ska ta fyra gånger om dagen. Och då ska det vara bättre redan imorgon!

Imorgon ska vi också på halvårs kontroll på BVC med läkarbesök så då ska jag be att även de lyssnar på henne.

Nu ligger hon här bredvid mig stackars lilla pyret och rosslar och hostar. Det gör ont att veta att hon har ont och jag kan inget göra mer än att trösta och ge henne vatten och medicin.

1 kommentar:

  1. Nu är hon på bättringsvägen och sover i resesängen hemma hos mormor och morfar. Vi hoppas att hon sover lika bra som hemma hos mamma :-)

    SvaraRadera