lördag 9 juli 2011

Håll i er!

Här kommer de utlovade bilderna ifrån lägenheten. Mamma och pappa var ju här i veckan och hjälpte till och fixade med lägenheten, som har varit lite tom och ekande. Så vi satte upp några tavlor, fick upp gardinerna men framför allt och roligast, var ju att fixa iordning bebisens hörna som nu är så gott som klar.


Bebisens hörna!

Bebisens hörna i sovrummet, är så gott som klar. Och visst blev det fint? :)



Skötbordet med den superfina skötbädden Pingu i turkost. Och de praktiska förvaringsboxarna i grönt och rött, där det ska fyllas på med blöjor och tvättlappar. Blöjhinken har bebisens mormor redan lyckats fastna i en gång. Får se om jag törs använda den.
Morfar Kents finurliga lösning/uppfining vid skötbordet för att lätt ha en snuttefilt eller rolig skallra till hands. Jag hade först tänkt mig en hylla ovanför skötbordet med krokar i där man kunde hänga skallror och liknande samt förvara t.ex. babytvål och ask med nappar. Men det tyckte inte morfar var barnsäkert. Tänk om det ramlar ner och spräcker ena ögonbrynet på lilla Alex Zlatan eller Alma.

Här kan vi både byta blöjor, gosa på matten och spegla oss i den glada filuren på väggen. Eller varför leka titt-tut...

Moster Stina har fixat, donat och inrett denna hylla till lilla skrutten. Som bara bjuder in till full aktivitet och lek, stoj och stim. Nu är den även barnsäker då morfar Kent förankrat den i väggen så den inte ska ramla ner över bebisen.



Sovplatsen, med den supersöta vaggan och den vita spjälsängen som vi piffat till med ett sött bäddset, en gungande tusenfoting, en färgglad giraff och lite annat smått och gott.


Den färgglada giraffen har snabbt blivit en av mina favoriter.

Tusenfotingen som agerar sängmobil än så länge, gör faktiskt ett riktigt bra jobb. Även om den här om kvällen stirrade lite för läskigt på mig så att jag var tvungen att gå upp och snurra på den. Hur ska detta gå? Hoppas lilla Alex Zlatan eller Alma är modigare än sin mamma...


Den fina kistan som har flyttat runt lite i familjen Danielsson och haft lite olika arbetsuppgifter står nu stadigt vid spjälsängen med filtar och täcken i.







Kistan har sällskap av några lådor som förutom funktionen förvaring står och ser alldels fin fina ut.




I lådorna är det leksakerna som härjar. Skallror i alla möjliga modeller, färger och läten...











...leksaker som jag förmodligen kommer tycka är roligare och uppskatta mer än vad barnet gör i början. Sedan blir det kanske slagsmål om vem som ska ha den blonda barbriedockan :)




3 kommentarer:

  1. Oj vad mycket ni har fixat. Blev jättefint:) Kul och se hur resten av lägenheten ser ut när jag kommer på måndag.

    SvaraRadera
  2. Äntligen en massa fina bilder på det gulliga babyrummet:-) Nu fattas ju bara bebisen...

    SvaraRadera
  3. Jättejättefint Johanna! :O)

    SvaraRadera